Bakonykoppányi Testvértelepülési Nap

2022. július 9.

Zalaba községből a Bakonykoppány testvér- települési napra július 9-én a késő délelőtti órákban érkezett a delegáció. A küldöttség részére a szállást Strommer Ferencné biztosította 12 fő erejéig, illetve az önkormányzat régi óvoda épületében kerültek kialakításra szálláshelyek a testvér-településről érkezők részére.

Ezt követően 13 órakor a Bakonykoppány Község Önkormányzata fogadás keretében köszöntötte Zalaba község polgármesterét. A fogadáson részt vett a szomszédos Bakonyszücs önkormányzat képviselő testülete, valamint a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatalának vezetője is. A delegáció tagjainak étkezését Strommer Ferencné helyi vállalkozó biztosította.

A rendezvényt 14 óra 30 perckor Szalai Tamás polgármester nyitotta meg, aki üdvözölte a rendezvényen megjelentek, különösképp a zalabai küldöttség tagjait.

A polgármesteri megnyitó beszédet követően a pápai Black Bunny Rock and Roll Club képviseletében fellépő fiatalok tartották fél órás műsort.

Ezt követően Szekeres Lilla Zalabáról szavalt verset, majd ismételten Szalai Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket Zalaba Község Önkormányzatának polgármesterével. Bögi-Pató Melinda Zalaba község polgármester asszonya mutatta be a szlovák település történetét.

A rendezvényen megjelentek étkezését Trencsényi Zsolt egyéni vállalkozó biztosította. A büfékocsiban hamburger, cigánypecsenye, hurka és kolbász volt kapható a rendezvényen megjelentek részére biztosított étel jegy ellenében.

A nap során a faluház épületében a hímzőkör munkái, valamint a nagyteveli Beszprémi Vendelné babagyűjteménye is megtekinthető volt.

16 órától a helyi kötődésű Scheck Ádám és párja Király Kitti egy órás műsorával szórakoztatta a megjelenteket. Ezek után a Bakonyszücsi Hölgyek Klubjának zenés műsora következett, a késő délutáni órában pedig Magyar Rózsa énekes egy órás magyar dalcsokorral köszöntötte a jelenlévőket.

Ezt követően fellépett még a Geri Betli Duó, az est hátralévő részében pedig a hajnalig tartó bálon a Slágertaxi zenekar szolgáltatta a talp alá valót.

A rendezvény másnapján a zalabai küldöttség ellátogatott a Bakonybél mellett található Gerence völgybe, majd Szalai Tamás polgármester búcsúztatta a szlovák testvér-településről érkezőket.

Bakonykoppány, 2022.07.11.

Szalai Tamás sk.

polgármester

Képek az eseményről